Olaszos hangulatban ősszel is – Valdobbiadene

Olaszos hangulatban ősszel is – Valdobbiadene

Borkedvelő kalandorok figyelem. Ha csak egy úti célt tűzöl ki magad elé ősszel, akkor az a Prosecco hazája legyen, Valdobbiadene. Szemet gyönyörködtető vidék, a városka félkörívben terül el a domb oldalába.


A Világörökségi Bizottság 2019-ben Valdobbiadene Prosecco bortermelő vidékét felvette a világörökségi listára, amit egyedülálló mezőgazdasági örökségének köszönhet. A venetói dombos tájon teraszos szőlőműveléssel termesztik a fehér prosecco borhoz a szőlőt. A 17. század óta művelt területeken a szőlősorok révén különleges, sakktáblaszerű tájkép alakult ki.



Valdobbiadene környéke tele van jobbnál jobb éttermekkel. Érdemes egy kisebb és barátságosabb helyet választani, kerülve a túlzott eleganciát. A legjobb választás az ültetvényeken található kis falusi házakban kialakított fogadók egyike.


Valdobbiadene a palackba zárt mediterrán életérzést kínálja az ide látogatóknak.

Járd be a végtelennek tűnő szőlőültetvényeket, csodáld meg a természetet a lehető legközelebbről. Ha úgy érzed, ez mind neked való, keress minket bátran és találunk egy megfelelő lakóautót számodra, ami a tökéletes útitársad lesz a borvidéken.


Kérj ajánlatot lakóutóinkra!


Menj és légy szabad!






Forrás: Banner, Kép 1, Kép 2, Kép 3, Kép 4