GYIK

Hogyan lehet lakóautót foglalni?

Lakóautóinkat lefoglalhatja kollégánk megkeresésével telefonon és e-mailben. Ajánlatkéréskor kérjük adja meg az Ön által kiválasztott időszakot, valamint az utasok számát.
Foglalása akkor válik érvényessé, ha a bérleti díj 50%-a kifizetésre került.

Mennyi kauciót kell lefizetni?

Kaució a lakóautó átvételekor fizetendő 300.000.- Ft, (VW-nál 200.000,- Ft) amit a lakóautó határidőre történő sérülésmentesen és hiánytalan tartozékaival való leadáskor visszafizetünk.

Mennyivel lehet menni egy lakóautóval?

A lakóautók személygépjárműnek megfelelően lakott területen belül 50km/h, főúton 90km/h, autópályán 130km/h sebességhatárral rendelkeznek. Ennek ellenére autópályán a jobb fogyasztási értékek érdekében, valamint az autó méretéből, légellenállásából adódóan max. 100-110 km/h sebességet javaslunk.

Milyen jogosítvánnyal vezethetőek a lakóautók?

Lakóautóink B kategóriás, érvényes jogosítvánnyal vezethetőek. Bérlés esetén minimum 2 éves jogosítvány szükséges.

A lakóautó bérlése alatt, biztosítanak személyautó tárolására helyet a telephelyen?

Igen, telephelyünkön fedett, kamerával őrzött területen hagyhatjátok a saját autótokat! Kérjük ezt előzetesen jelezd kollégánknál.

Mit tartalmaz a bérleti díj/vannak még fennmaradó költségek?

A bérleti díj tartalmazza a felkészítést, bérlést, kempingfelszerelést és konyhai felszerelést. Amennyiben a lakóautó vissza hozatala után jelentősebb takarításra van szükség, annak költségei a következők:

Belső takarítás (ha szükséges) 10.000.- Ft + Áfa
Külső takarítás (ha szükséges) 10.000.- Ft + Áfa
WC kazettaürítés (ha szükséges) 19.000.- Ft + Áfa

Mennyi ideig elég a frissvíztartály?

Lakóautóink típustól függően 72-180 literes frissvíztartállyal rendelkeznek (műszaki adatoknál megtekinthető). A vízkészlet fogyása nagyban függ a személyek számától és a használat sűrűségétől, de általában 2-3 napra elegendő.

Hol lehet feltölteni a frissvíztartályt?

Kempingben, illetve benzinkúton. A felsőbb kategóriás kempingekben minden parcellán megtalálható a vezetékes víz így nem kell kiállni a járművel a vízfeltöltéshez.

Hol üríthetem ki a WC kazettát/ hol ereszthetem le a szennyvíztartályt?

Minden kempingben megtalálhatóak az erre kijelölt ürítő helyek, általában a vizesblokk környékén. Nyugat-Európában autópályák, nagyobb bevásárló központok, és városi bevezető utak környékén is számos, táblával is jelzett ürítő pont van. A WC kazetták tartalma környezetkárosító anyagokat tartalmaz, ezért azt a szabadba kiönteni tilos!

Megállhatok kempingen kívül is?

Európában országokként változó a közterületen, - de még magánterületen is - történő lakóautózás szabályozása. A legtöbb helyen nem szabad kempingezni, de ennek ellenére a lakóautósok „megtűrt” jelenségei a tengerpartoknak, történelmi városok melletti területeknek. Számos Európai országban kifejezetten tiltják a "vadkempingezést", amire táblákkal fel is hívják a figyelmünket.

Amennyiben mégsem megoldható, hogy beálljunk egy kempingbe, mert pl. menet közben vagyunk, akkor keressünk jól kivilágított benzinkutat egy-egy éjszakára, vagy autópályák mentén erre a célra kialakított parkolókat.


Mennyi időre elegek a gázpalackok?

Minden ügyfelünknél figyelembe vesszük az utazás időtartamát, és ennek megfelelően biztosítunk gázpalackokat.

Van vonóhorog az autókon?

VW Santa Monica típusú autónk rendelkezik vonóhoroggal.

Fék nélkül 750 kg, ráfutófékkel 1900 kg vontatható.


Mennyi a jármű fogyasztása?

A jármű fogyasztása nagyban függ a sebességtől és a vezetési stílustól is.

Átlagfogyasztás autóinkra a következő:

Kempingbusz: 8-10 l

Félintegrált: 10-12 l

Alkóvos: 12-14 l


Vihetek magammal kutyát az útra?

Igen, azonban a kisállat szállításához hozzá jön egy plusz takarítási költség, ami 16.900,- Ft.