Olaszos hangulatban ősszel is - Toszkána

Olaszos hangulatban ősszel is - Toszkána

Az év bármely szakaszában látogatunk el e csodás olasz régióba, mindenki számára valami különlegeset kínál Toszkána. Egyszerre van jelen a képzőművészet, a középkori történelem, a gyönyörű vidéki táj és hegyvonulatok.




Toszkánát nem ok nélkül nevezik Itália ezerarcú tartományának. Művészeti kincsekben és természeti szépségekben éppúgy gazdag, mint kulináris különlegességekben és varázslatos középkori városkákban. Toszkána területén hét az UNESCO által a világörökség részének nyilvánított város, természeti kincs, illetve műemlék együttes található (Firenze óvárosa, Csodák tere Pisában, San Gimignano, Siena belvárosa, Pienza, Val d'Orcia, Firenze környéki Medici villák).


A helyi finomságokból és kiváló borokból sem szenved hiányt az, aki ide látogat.


Földrajza változatos; gyönyörű tájait szőlőültetvények, olajfaligetek és ciprusfák uralják, de fellelhetők magas hegycsúcsok, vadregényes tengerpartok, termálvizes fürdők és kietlen, sivataghoz hasonló területek is.


A régióban számos középkori hegyifalu található, amelyek mindegyike egyedi bájjal és karakterrel rendelkezik. Könnyű beleszeretni a helyi borokba, a fenséges olasz konyhába, és a világszinten ismert kerékpáros útvonalakba.


Toszkána túl sokrétű ahhoz, hogy csak egy-két látványosságot kipipálj a bakancslistádról. Toszkánát be kell járni, érezni és tapasztalni kell. Képzeld csak oda magad; elveszel az apró részletekben, olyan helyeket fedezel fel, amik a többség előtt rejtve maradnak, egy szőlőbirtokon megpihenve reggel lélegzetelállító kilátásra ébredsz. Bejárod a régiót, hegyeken-völgyeken haladsz át, dolgozik benned a határtalan szabadság érzése.


Ha szeretnéd gazdagítani utazási élményedet, ha szeretnéd más szemmel látni Toszkánát és különleges, kalandos történeteket mesélnél róla miután haza érkeztél, nincs más dolgod, mint lakóautót bérelni és egy felejthetetlen útra indulni négykerekű otthonodban.

Ez a belépőjegyed a valódi Toszkánába.


Készen állsz?

Kérj ajánlatot lakóutóinkra!