Ég és jég között

Ég és jég között

A jellegzetes, csipkés mészkő hegylánc egész Ausztria egyik legnépszerűbb úti célja. Számos látnivalóval várja a látogatókat a hegymasszívum. Ha párját ritkító élményre vágysz és nem rettent el a magasság, Dachstein legyen az első, ahova ellátogatsz.

Bencsik Fanni a VPT-Caravan-tól
Szerző
Dachstein hegymasszívum, Ausztria
Utazási célpont

 

Egy kiépített túraútvonalon tehetsz könnyű sétát az örök hó birodalmában. A magasság szerelmeseinek kötelező tovább menni a panorámaablakos felvonóval, ami egészen 3000 méteres magasságokig repít. A felvonó hegyi állomásához kiépült egy népszerű étterem, a Gletscher-Restaurant, ahonnan a kilátás lélegzetelállító.

A teljes élmény kedvéért látogasd meg a Jégpalotát, ahol számos jégbe vájt formát lehet szemügyre venni. A látványt még élvezetesebbé tették a különböző megvilágításokkal. A Jégpalota mellett a másik főbb látványosság, a 100 méter hosszú függőhíd, mely alatt 400-500 méteres szakadék található. A függőhíd végéből nyílik egy különleges szakasz, az úgynevezett lépcsők a semmibe. Ez egy üveg lépcsősor, ami a szakadék felett végződik. Ezt a részt csak a legbátrabbaknak ajánljuk.


Válassz egy tökéletes társat utazásodhoz.

Kérj ajánlatot lakóutóinkra!


Menj és légy szabad!






Forrás:

 Kép 1, 2, 3, 4