Az Alpok nyugalma – rejtett ékkő

Az Alpok nyugalma – rejtett ékkő

A Kalkalpen Nemzeti Park területén található Ausztria legnagyobb egybefüggő erdősége.


A park mintegy 20000 hektáros területen fekszik, ennek egy 5000 hektáros része felkerült az UNESCO világörökségi listájára, öreg bükkfaerdőségei miatt.

Bencsik Fanni a VPT-Caravan-tól
Szerző
Sárospatak, Regéc, Boldogkőváralja, Edelény, Eger
Utazási célpont

 

A nemzeti park az ország legnagyobb védett erdeje, számos veszélyeztetett állat- és növényfajnak ad otthont, ilyen például a hiúz, a fehér hátú fakopáncs és a boldogasszony papucsa nevű ritka liliomféle. Az érdeklődők vezetett túrákon indulhatnak a félénk állatok nyomába, a Hiúz-ösvényen. A parkban megtalálható hegyek és erdők adják a hiúzpopuláció egyetlen élőhelyét az osztrák Alpokban. Továbbá 80 fészkelő madárfajt, 1600 pillangófajt és 30 emlősfajt azonosítottak a park területén.

Az aktív kikapcsolódáshoz keresni sem lehetne tökéletesebb helyet; a friss levegő adott, robajló vízesések és csendes tavak végtelensége, alpesi menedékházak várnak kulináris finomságokkal, részt vehetsz vezetett túrákon és meghallgathatod egy erdész kíséretében a jellegzetes szarvasbőgést.

A nemzeti park felfedezése nagyszerű családi program. A Kalkalpen Nemzeti Park kevésbé ismert felkapottabb társaihoz képest, mint például a Hohe Tauern vagy a Gesause Nemzeti Park. Az élmény így sokkal pihentetőbb és barátságosabb lesz a kevés turista miatt.


Válassz egy tökéletes társat utazásodhoz.

Kérj ajánlatot lakóutóinkra!


Menj és légy szabad!






Forrás:

 Kép 1, Kép 2, Kép 3