A Schneeberg-túrák legjobb kiindulópontja

A Schneeberg-túrák legjobb kiindulópontja

A Schneeberg Alsó-Ausztria legmagasabb hegyvonulata. A 2000 méter magasságban húzódó hegyet gyalogosan, vasúttal, libegővel vagy akár kerékpárral is bejárhatjátok, az élményben valószínűleg nem fogtok csalódni, akármelyiket is választjátok.

Ha a Schneeberg mellett döntöttetek, akkor Puchberg am Schneeberg és a Sebestyén-vízesésegészen biztosan jó választás. A Schneeberg már az 1800-as évek végén is nagyon kedvelt úticél volt. Az embereket az éghajlat gyógyereje, a csodálatos táj és persze maga ahegymasszívum vonzotta ide. Megfordultak itt már uralkodók, tudósok és művészek.

Bencsik Fanni a VPT-Caravan-tól
Szerző
Puchberg am Schneeberg, Ausztria
Utazási célpont

 

Puchberg am Schneeberg egy csodálatos völgyben fekszik. Ez a gyönyörű kis falu a 16. század elejéig a magyar korona alá tartozott, még maga Mátyás király is számtalanszor ellátogatott Puchberg-be.

A település kiváló kiindulópont ahhoz, hogy teljes szépségében fedezzétek fel a Bécsi Alpokat. Vonzó terep lehet hegymászóknak és túrázóknak egyaránt. Puchberg mindenkinek bátran ajánlható, a legszebb látványosságok között kapott helyet, illetve gyalogtúrái könnyen teljesíthetők. Bája nem csak a hegy miatt ragadja meg az embereket, hanem a 19.századból fennmaradt, szép kis alpesi házak miatt is. Több híres család töltötte itt a nyarakat, nem csoda, hogy gyönyörű villákat építtettek.

A Schneebergbahn hegyi vasút gyökeresen megváltoztatta a falu életét turisztikai szempontból. Számtalan ember érkezik a vasút miatt, érthető okokból. A fogaskerekű Puchbergből (577 méter tengerszint feletti magasság) kapaszkodik fel egy nagyjából 10 km-es, meredek szakaszon az 1800 méter tengerszint magasságban fekvő Hochschneebergre. A vasút különlegessége az úgynevezett fogazott sínek. Ezek teszik lehetővé, hogy a vonat a meredek pályán is biztonsággal kapaszkodhasson felfelé.

A kultikus Schneebergbahn mulatságos szalamandrai dizájnnal kanyarog az alpesi rétek között. 1999 óta jellemzik a Bécsi Alpok idilli képét ezek a foltos vonatok. Próbáld ki te is.

Válassz egy tökéletes társat utazásodhoz.

Kérj ajánlatot lakóutóinkra!


Menj és légy szabad!






Forrás: Kép 1, Kép 2