Téli last minute ajánlatok

Téli last minute ajánlatok

#vptcaravan #kulfodiutazasok #lakoautoznijo #lastminute



Mennyire ajánlott lakóautózni télen?

A közhiedelemmel ellentétben a lakóautózni nem csak nyáron lehet, külföldön kifejezetten népszerű program, hogy a családok körutazás jelleggel termálfürdőket vagy akár síparadicsomokat látogatnak meg.

Külföldön természetesen több ilyen kempinget lehet találni, de már belföldön is több megfelelő szolgáltatást nyújtó hely áll rendelkezésre egy pihentető hétvégi kiruccanáshoz.


A TÉLI LAKÓAUTÓZÁSNAK SZÁMOS ELŐNYE IS VAN:


    • Nem vagyunk helyhez kötve, így akár naponta különböző városokba látogathatunk el
    • A nyárral ellentétben nincs tömeg, így a pihenés tényleg pihentető tud lenni
    • Az otthon kényelmét tudjuk magunkkal vinni
    • Megfizethetőbb néhány többcsillagos wellness hotel árához képest
    • Átélhetjük azt az életérzést amelyet egy repülős, vonatos, vagy személyautós utazás nem tud számunkra biztosítani.

Külföldi úticél tippjeink


Camping Brunner am See – Kärnten

Ha tó mellett pihenne


A Kärnten-i kemping csúcspontja a Millstätter tó melletti elhelyezkedés, ami által 210 stellplatz áll rendelkezésre közvetlen panorámával a tájra. Családoknak különösen ideális, ugyanis a három külső játszótéren kívűl egy beltéri játszótérrel is rendelkezik. 12 km-re fekszik a Bad Kleinkirchheim-i sípálya, ahol a síelők 103 km-es pályán zúghatnak le a hegyről. Külön kiemelendő, hogy a vizesblokk télen padlófütéssel üzemel!

 

 


 

Camping Center Kekec – Maribor, Szlovénia

A béke szigete


A Camping Center Kekec az ismert turista és sportolói övezet, Pohorje-hegy lábánál fekszik 303 m-el a tengerszint felett, mindössze 7 kilométerre Maribor város központjától. A látogatók értékelése alapján a kemping a nyugalom és béke szigete, tökéletes hely relaxálni vágyók részére, ezen felül ideális indulópont hegymászáshoz vagy hegyi biciklitúrához. A közelben található kávézó és kisebb bevásárlóközpont is, a helyi étteremben pedig szlovén és stájer fogásukat kóstolhatunk. A kempingtől 300 m-re lévő libegővel a hegy tetejéről is megcsodálhatjuk a környezetet.

 

 


 

Seiser Alm – Olaszország

Aktív pihenés a Dolomitoknál


A négycsillagos kemping a Seiser Alm lábánál fekszik, Európa legnagyobb területű alpesi fennsíkja a Dolomitok szívében. A Dolomiti-Superski síhálózathoz tartozó egyik sípálya transzferbusz segítségével 3 perc alatt elérhető. A Seiser Alm-on a síelés a legkedveltebb sportág, de sífutók és túrázók is gyakran választják a széles fennsíkot úti céljuknak. Akik ennél nyugalmasabb pihenésre vágynak, azokat lovasszán program várja, vagy körbejárhatja jégkorcsolyával a befagyott Völser Weiher tavat.

 


 

Belföldi úticél tippjeink

 

Thermal Camping (Sárvár)

A kellemes kikapcsolódás kedvelőinek


Belföldi tippjeink első helyén Sárvár található, melynek weboldalán található leírással szeretnénk ajánlani. "A Thermal Camping nyugodt, csendes környezete tökéletes lehetőséget kínál pihenésre, családi nyaralásra. A gyógy- és wellness szolgáltatások széles palettája, a személyzet gondoskodása, Sárvár kulturális és természeti szépségei feledhetetlen élménnyel ajándékozzák meg az idelátogatókat."

 

 


 

Thermal Camping (Pápa)

Veszprém történelmi városa


Pápa egyik legszebb létesményét a Várkertfürdő mellett megnyílt Termál Kempinget ajánljuk. A kemping 196 egyenként 100 nm nagyságú parcellával rendelkezik. A területen kávézó, grillező, sportpálya és játszótér is megtalálható. A termálfürdőn kívül érdemes ellátogatni a belvárosba is, ahol számtalan templomot meglátogathatunk, illetve megcsodálhatjuk az Esterházy-kastély szépségét és a város barokk építészetét.

 

 


 

Termál Kemping Harkány

Az európai “karavánok” régi-új kedvence


A Harkányi Termálkemping Baranya megye szívében, Pécstől mindössze 30 percre fekszik. A fürdőzés számos környékbeli programmal összeköthető. Pécs történelmi belvárosában számos kulturális élményben lehet részünk a Zsolnay negyedben, színházai, múzeumai idegenforgalmi központtá teszik. A bor városa Villány, egész évben nyitott pincékkel és széles gasztronómiai palettával várja a borkedvelőket.

 

 


 

Thermal Park Egerszalók

A csend és a nyugalom mekkája


Az egerszalóki wellness és gyógyfürdővel szemben, Laskó -patak mentén, erdőkkel szegélyezett területen fekszik a kemping. Az egyik talán leghíresebb helyi látnivaló Egerszalók szimbóluma, védjegye a Sódomb, amelyet az 1961-ben fúrt kút hévizforrása épített. A településtől mindössze 5km-re fekszik Demjén elvarázsolt barlangbirodalma, a Cascade Barlangfürdő.

 

 

 

* Jelen cikkben szereplő képek a szolgáltatók saját weboldalain találhatók meg, a fenti leírásban kizárólagosan külső hivatkozáson keresztül jelennek meg. A képek mentésre vagy további felhasználásra nem kerülnek.