Áprilisi programajánló Magyarországon

Áprilisi programajánló Magyarországon

Belevágnál egy lakóautós utazásba, de nem tudod merre vedd az irányt? Adunk néhány ötletet, hogy hova érdemes elindulni hazánkban!


A medvehagyma szerelmeseinek

Két évkihagyás után ismét megrendezésre került az Orfűi Medvehagyma fesztivál, immáron 17. alkalommal. A kétnapos program során koncertek, gyerek és felnőtt programok, ökotudatossággal, örökségünkkel kapcsolatos előadássorozatok, könyvbemutatók, mesterségek udvara, népi mesterségek bemutatója, kézműves foglalkozások, kalandtúrák, helyi termelő piac és vásár és megannyi színes program várja az idelátogatókat április 23-24.-én.

Részletes program: Kattints ide.

Nem ez az egyetlen medvehagyma tematikájú rendezvény Magyarországon, többek között Soponyán is megrendezésre kerül, ott első alkalommal!

Ha egész évben Balaton

Újra Húsvét és Nyuladalom Siófok Fő terén 2022. április 15-18-án. Családi programok, táncbemutatók, koncertek és sok izgalmas gyermekprogram várja az érdeklődőket. A rendezvény keretei között, április 17-én ingyenes Tojás- és Nyúlfutamra is sor kerül. A rendezvény ingyenes. Fellépők között Caramel és Péter Szabó Szilvia!

Részletes program: Kattints ide.

Túrázoknak

A tavasz közeledtével egyre többen indulnak ismét túrázásra. Magyarországon a koronavírus alatt hatalmas növekedésre került sor a túrázok létszámában. Napjainkban aligha akad olyan természetjáró, aki ne hallott volna a legendás kéktúráról. Hazánk leghíresebb túraútvonalai páratlan lehetőségeket tartogatnak a felfedezőkedvű vándoroknak, a kiránduló családoknak és bárkinek, aki szereti a természetet és a túrázást. A kéktúrázás nem csupán az északi tájakat bejáró Országos Kéktúráról szól. Bár nagy múltja miatt ez a legnépszerűbb, létezik ezen kívül a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli és Alföldi Kéktúra is. Mindhármat együtt Országos Kékkörnek hívjuk. A kéktúrázás manapság soha nem látott népszerűségnek örvend. Évente 15 ezernél is többen indulnak el a kéken, 2021. januárjáig összesen 10041-en teljesítették a három híres túraútvonalat. A legfiatalabb kéktúrázó 7, a legidősebb 95 évesen adta le az igazolófüzetét.

Túrázás után pedig nincs is jobb, mint megpihenni a kényelmes lakóautónkban és feltöltődni a következő útvonalra.

A kéktúra hivatalos weboldalát ide kattintva érheted el.

Már csak az a kérdés, hogy melyik bérelhető lakóautónkkal indulsz útnak!